top of page
Zoeken
  • www.stageindonesie.nl

Zelf een Stage vinden in Indonesie, waar moet je op letten..


Zelf een stage vinden in Indonesie is niet altijd een makkelijk karwei.. Veel studenten spenderen hun waardevolle tijd met het schrijven van sollicitatiebrieven, sturen van emails, bellen en stellen alles in werking om een geweldige plek te vinden waar je als student een onvergetelijke ervaring kan opdoen.

Oefening baart kunst zegt men. Dit geldt ook hier, hoe meer contact je legt, moet meer kans je hebt om aangenomen te worden. Maar hoe weet je dat het stagebedrijf dat je benadert wel goed bij je past?

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat er geen standaard manier die je garant stelt om zelf een topstage te vinden op 14.000 km van huis. Je hebt met een aantal verschillen te maken in cultuur op de werkvloer bijvoorbeeld.

'Ieder bedrijf heeft een eigen cultuur & management stijl'

Er zijn daarom een aantal zaken die je in overweging moet nemen die jouw kansen vergroten. Zo moet de stage voldoen aan de opleidingseisen al je weet niet altijd waar je terecht komt en of een organisatie dit ook begrijpt.

Andere zaken die van belang zijn, hoe zit het met het visum, zijn er nieuwe ontwikkelingen hierin en hoe zit het met accommodatie bijvoorbeeld? Betaal je per maand of per hele periode? Hoe kom ik op mijn werk? Openbaar vervoer of per scooter? Ben ik verzekerd tegen ongelukken? Moet ik inge-ent worden. Kan ik pinnen met mijn ?ederlandse bankpas? 1001 vragen waar je mee rekening moet houden als student.

Naast deze wil je er ook voor zorgen dat je weet in wat voor soort bedrijf je terecht komt, de buurt, hoe wordt het bedrijf gemanaged en zijn de verwachtingen van beide kanten wel echt duidelijk.

Besluit je zelf een stage te vinden in Indonesie, dan is ons advies, begin dan op tijd met zoeken, vaak volgt er laat of helemaal geen reactie, dit kan gebeuren en hoort bij de cultuur. Overcommunicatie is beter dan ondercommunicatie. Ga niet uit van aannames. Neem initiatief in plaats van afwachtend.

Ken je persoonlijk al mensen die in Indonesie wonen, neem dan contact met hen op om je te helpen, via je eigen netwerk kan je een heel eind komen.

'In Indonesie gaat immers alles om wie je kent. Persoonlijke relaties zijn enorm belangrijk, er moet sprake zijn van wederzijds vertrouwen.'

De rol van Stage Indonesie

Stage Indonesie neemt een hoop van deze onzekerheden voor je voeten weg. Zo bezoeken de consultants van Stage Indonesie iedere stageorganisatie om te zien of deze aan het niveau voldoet dat gesteld wordt vanuit opleidingen in Nederland. De consultants spreken zowel en Nederlands, Engels en vloeiend Indonesisch en begrijpen beiden culturen van A-Z.

Gedurende een gesprek maken de consultants organisaties bewust van verschillen in cultuur, beantwoorden op-een-een vragen van managers, en achterhalen hoe het bedrijf denkt jou te kunnen inspireren als student. Ook komen de meest voorkomende problemen aan bod en hoe deze te tackelen. Hoe zit het met rapporteren en begrijpt het bedrijf wel wat gevraagd wordt van een student en hoe komen de deliverables tot stand. Op deze manier zijn we de brug tussen student en bedrijf. Niet iedere organisatie voldoet aan de eisen is niet in de praktijk niet klaar om een Nederlandse student aan te nemen. Of we helpen de organisatie of de organisatie wordt niet als stageorganisatie aangeboden.

Verder bekijken de consultants van Stage Indonesie de mogelijkheden met jou, wat past persoonlijk bij jou. Je krijgt het eerlijke verhaal.

'Stage lopen bij een Event organiser leek me het einde, na een consult gesprek van de de consultants van Stage Indonesie werd me uitgelegd wat er bij een Event functie kwam kijken. Ik heb uiteindelijk na advies een andere richting gekozen die uiteindelijk veel beter bij me paste.'

Wil je niet veel tijd verliezen en je verzekeren van een georganiseerd stageprogramma in Indonesie, neem dan contact op voor een gesprek met een van de consultants van Stage Indonesie welke je graag te woord staan.

50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page