top of page

STAGE

VISUM

Image by ekoherwantoro

INFORMATIE OVER VISUMAANVRAAG

Wil jij weten hoe het zit met het aanvragen van een visum?

Er is in januari 2024 een nieuwe regeling van kracht gegaan welke invloed heeft op de aanvraag procedure en duur van je verblijf. 

Om stage te lopen in Indonesie heb je een stage visum nodig. Je mag niet met een toeristen visum (visa on arrival) stage lopen. Een visum wordt verleend door de Indonesische overheidsautoriteiten.
Je mag het land niet tussentijds verlaten en terugkomen met een stagevisum.

BELANGRIJKE ZAKEN

ALGEMENE VISUM INFO

Stage Indonesie baseert informatievoorziening op grond van de laatste juridische informatie verleend door Indonesische autoriteiten. Legaliteit staat boven alles, het is daarom van belang dat je met de correcte vergunning stage loopt. 

Wij helpen jou met advies over de meest praktische & snelle methode op grond van de geldende wetgeving.

 

VISUMPROCEDURE

De visum aanvraag prodedure gebeurt volledig online in Indonesie, niet in Nederland. Je hoeft hiervoor niet naar een ambassade. Je zult een aantal documenten naar ons op dienen te sturen. Je krijgt hier uitgebreid informatie over. Na een succesvolle aanvraag in Indonesie zullen we jouw visum in je email box versturen. Dit document print je uit en neem je mee naar en laat je bij aankomst zien op het vliegveld bij aankomst in Indonesie aan immigratiediensten.

Er zijn kosten verbonden om onder stagedoeleinden in Indonesie te mogen verblijven. Deze kosten staan los van de algemene service kosten van Stage Indonesie. 
Vraag onze consulenten voor meer informatie.

Adviezen zijn onderhevig aan de laatste ontwikkelingen van Indonesische overheidsauthoriteiten. De visum regulering wordt geregeld zonder aankondiging aangepast. Wij zijn niet verantwoordelijk voor veranderingen in de wetgeving.
 

Sand%20in%20an%20hourglass_edited.jpg

DUUR

Totaal max. verblijf in Indonesie: 180 dagen

Aanvraag visum, met de nieuwe regelgeving houden we rekening met een regelduur van 3-4 weken gemiddeld, het is van belang dat je alle documenten correct en op tijd aanlevert, alleen dan kan de aanvraag gestart worden. Neem contact op met onze consulenten voor de laatste stand van zaken.

 

Image by ConvertKit

BELANGRIJK!

Wetgeving en overheidsmaatregelen zijn onderhevig aan veranderingen en beschikbare informatie in het publieke domein verspreid door de Indonesische overheidsinstanties. Alle informatie gepubliceerd op deze website is op grond van informatie van de Indonesische overheid die op dat moment geldt. Deze visum informatie is adviserend op grond van de geldende informatie. Aan informatie op deze site kunnen geen rechten ontleend worden. 

visa+indonesia.jpg

Vragen over visumzaken in Indonesië?

NEEM GEEN RISICO!

Heb je vragen over visum zaken en hoe het echt zit of wil je zeker weten of je het juiste visum hebt om stage te lopen, neem dan contact op met onze consulenten.

Wij hebben16 jaar ervaring in stagevisum aanvragen.

bottom of page