top of page

VEELGESTELDE VRAGEN

Image by bruce mars

Zijn er beurzen om stage te lopen in Indonesie?

Er zijn een aantal mogelijkheden waarbij een deel dan wel geheel van de kosten die je maakt gedurende een stage wordt vergoed. Er bestaan diverse fondsen voor educatieve doeleinden die dit mogelijk maken. Vraag onze consulenten of je opleidingsdecaan voor meer informatie.
Image by Glenn Carstens-Peters
Confident Businesswoman

heb ik recht op een stagevergoeding in Indonesie? 

​De Indonesische arbeidswetgeving (Law.13/03) verbiedt  uitdrukkelijk om bedrijven en organisaties een uitkering/salaris te laten uitkeren aan stagiaires niet afkomstig uit Indonesie. De overheid ziet hier nauwlettend op toe en er staan hoge boetes op een overtreding van de wet.  Een vergoeding, in welke vorm dan ook, valt onder een arbeidsrelatie wat als simpelweg als werk betitelt wordt.  Hiervoor is een werk en verblijfsvergunning nodig welke meer dan 1.200 euro kost per jaar. Alleen een lunch vanuit het stagebedrijf is wel toegestaan.
 
Daarnaast zien werkgevers een stageplek als een service voor studenten welke ervaring willen opdoen in hun organisatie. Je krijgt de unieke kans om praktijkervaring op te doen en het bedrijf voorziet je van de nodige begeleiding welke bijdraagt aan je persoonlijke ontwikkeling. Speciale fondsen voor stage lopen in Indonesie kunnen je tegemoet komen in de kosten.

Is een verblijf in Indonesie wel veilig? 

Indonesie kan gezien worden als een relatief veilig land met warme en open mensen. De filosofie is dat je meer geeft dan je neemt.. Vergeleken met Nederland is Indonesie over het algemeen een gastvij land waar positief tegen Nederlanders wordt aangekeken. Criminaliteitcijfers zijn laag. Desondanks is het altijd goed om niet onzorgvuldig te zijn en de regels en etiquetten van het land te respecteren.

Image by Maybritt Devriese
Image by Charles Deluvio

Wat is het prijsniveau in Indonesie?

Producten zijn in Indonesie zijn gemiddeld  3 keer goedkoper dan in Nederland.  Ook het verschil tussen Bali en Jakarta is niet noemenswaardig te noemen.  Alles is uiteraard afhankelijk van je persoonlijke levensstandaard. Houd rekening met een uitgavenpatroon van tussen 400-500 euro per maand incl. accommodatie, maar alles hangt uiteindelijk af van je persoonlijke uitgavenpatroon. 

Betalingen/kosten aan Stage Indonesie

Stage Indonesie werkt met inschrijvingskosten. Dit doen we om te zien dat je serieus bent en voordat we met je profiel aan de slag gaan. Het bedrag van inschrijving wordt in aftrek gebracht bij de betaling van de gehele stagekosten.  Kunnen wij geen stage voor je regelen, dan krijg je dit bedrag gewoon teruggestort.
Annuleer jij eenzijdig de stage na het opleidingsstage contract ondertekening te hebben en een betaling van de factuur te hebben verricht dan geldt geen refund voor een gedeelte dan wel het totale factuur bedrag.
Gebeurt dit door onvoorziene omstandigheden dan adviseren we je contact op te nemen met je stageverzekering welke dit in veel gevallen zal vergoeden.
Image by Bench Accounting
Young Businesswoman

Visumzaken

Het visum proces wordt begeleid door onze staff om het proces te vergemakkelijken. Dit is ook afgesproken met de stageorganisatie. De reden  hiervoor is dat visum regulering geregeld veranderd en zelfs afhankelijk van het gebied waar je naar toe gaat in Indonesie. 


De visum kosten met bijbehorende proceskosten worden vooraf in rekening gebracht bij de aanvraag. 

Met welke aanvullende kosten

moet ik mee rekening houden?

Wanneer je naar Indonesie komt dien je op de hoogte te zijn van alle zaken, zo ook de kosten.
Zaken waar je mee rekening dient te houden zijn naast de plaatsing en visumverlengingskosten:

1. Transport - vliegtickets & lokaal vervoer zoals het huren van een scooter of een metroticket;

2. Verzekering - Een stageverzekering helpt je onder onvoorziene omstandigheden;
 
3. Persoonlijke kosten voor levensonderhoud - Denk aan persoonlijke verzorging, laundry, reizen of uitgaan bijv.;
 
4. Visumkosten voor de aanvraag van je visum.
Kijk op onze visum pagina voor de laatste informatie.
Image by Fabian Irsara
Image by NeONBRAND

Hoe lang duurt het regelen van een stage?

De gemiddelde regeltijd is 3-4 weken, afhankelijk van je vakgebied. 
Image by youssef naddam

Ik loop tegen iets aan op mijn stageplek, wat nu..?

Je loopt stage en loopt tegen zaken aan, dit kan gebeuren. Gelukkig maken we dit niet vaak mee, maar het is toch goed om vooraf te weten hoe we hiermee omgaan.  
Heb je een probleem, neem even contact op met onze Nederlandstalige mentor, wij helpen je dan meteen. Een opheldering over een misverstand, cultuurverschil of communicatie issue biedt de perfecte oplossing welke je weer op het rechte pad brengt. Daarom is mentorschap en stagebezoeken cruciaal. We staan voor je klaar ongeacht de omstandigheden. Niet voor niets hebben we een uitvalpercentage lager dan 1%.

Hoe is het verkeer in Indonesie?

Wij adviseren studenten in Jakarta gebruik te maken van taxi,metro, online te bestellen motortaxi (go-jek) of public bus (Transjakarta).

De prijzen varieren. Zo is het standaard taxi meter starttarief van een taxi niet meer dan 0,50 eurocent en 0,10 cent/km. Dit is ongeveer gelijk aan de motortaxi tarief. Met een tarief van 0,30 eurocent kan je naar je bestemming binnen het busnetwerk.

 

Voor Bali maken al onze studenten gebruik van een eigen scooter/motor. Je kan deze prima bij een van onze contacten huren voor een goedkoop tarief, deze wordt dan tevens op je accommodatie afgeleverd als je arriveert in je accommodatie. Je betaalt maandelijks en je kan je prima verplaatsen over het hele eiland. Daarnaast is je tank al vol voor nog geen 1,50 euro. hiermee dan je prima meer dan 100 km afleggen.

Image by Candra
Image by Priscilla Du Preez

Is eten op straat veilig?

In Indonesie is eten op straat een begrip, denk aan nasi goreng, nasi uduk, gado gado, saté of bakso soep bijvoorbeeld. Dit is gebruikelijk  want het sociale leven speelt zich vooral buiten af.  Het aangeboden voedsel ziet er vaak heerlijk uit.  Deze gerechten heb je dan  al voor 1-2 euro per portie. Ondanks alles adviseren we studenten echter voedsel te benuttigen in een omgeving waar waarde wordt gehecht aan de voedselveiligheid. Daarbij is een gezond verstand van belang. Wel moet extra gelet moet worden op vlees, vis, groente en fruit producten.  Deze zijn immers niet lang houdbaar Mocht je besluiten hier geen gebruik van te maken, geen zorgen, er zijn tal van restaurants.

Image by Markus Spiske

Wat kan ik van een accommodatie in Indonesie verwachten?

Het personeel van Stage Indonesie bezoekt alle accommodaties voordat ze gepubliceerd worden aan studenten. De reden is om de real omstandigheden te bekijken, niet alleen een foto.

Indonesie kent niet het concept 'studentenhuizen' zoals velen dat in Nederland gewend zijn. Accommodaties worden vaak bewoond door studenten, stagiaires en/of werknemers. Het fijne hiervan is dat je veel mensen van diverse achtergronden uit verschillende landen leert kennen. Afhankelijk van je budget en wensen regelen we een accommodatie naar keuze dichtbij je stageplek. 

Stage Indonesie legt de keuze altijd bij de student.  De student betaalt het bedrag direct aan de accomodatie eigenaar. De huur is altijd op maandbasis en verlengbaar dan wel opzegbaar 2 weken voor het einde van iedere maand termijn. Voor de algemene accommodatie policy, vraag onze housing consulenten.

Image by Markus Spiske
bottom of page