OVER JAKARTA

JAKARTA

 Jakarta is de hoofdstad van Indonesie en telt 10 miljoen inwoners. A city that never sleeps. Daarnaast is Jakarta een mix van diverse Indonesische culturen van verschillende etnische achtergronden. Jakarta is ook het business hart van Indonesie. ​Wonen en werken in Jakarta is een ware beleving. Overdag werken in de metropool en snorkelen op thousand island of naar een vulkaan in Bandung ligt op een steenworp afstand, het is allemaal mogelijk.. 

Over Jakarta 

Jakarta is op weg wereldfaam te veroveren als het gaat om entertainment, business & culture. Jakarta is het centrum van een wereldeconomie in wording en is nu al de grootste metropool van Zuidoost Azie. Steeds meer investeerders en bedrijven weten de weg te vinden naar deze megastad. De stad is vol aangename verrassingen. Een internationale student die hier stage heeft gelopen weet dat dit de ideale plek is om werk en pleasure te combineren. Het prijsniveau is nog relatief laag vergeleken met andere wereldsteden en dit maakt een verblijf meer dan aantrekkelijk 

Leisure Activiteiten 

Op korte afstand van Jakarta vindt je alle gemakken, van parelwitte droomeilanden tot indrukwekkende vulkanen, ideaal voor een hiking toer in het weekend. Wil je op safari en neushoorns of olifanten zien ga is Ujung Kulon de oplossing. Ben je meer geinteresseerd in een natuurlijke vulkanische hotspring of bezoek je liever musea dan kan dat ook. Tenslotte heeft Jakarta pretparken en waterparken. Ideaal voor na je werk. 

Historie Nederland - Indonesie 

Nederland en Indonesie zijn meer dan 350 jaar met elkaar verbonden. Daarvan zie je nog veel terug in het dagelijks leven. Zo worden er vandaag de dag maar liefst 20.000 Nederlandse woorden gesproken in Indonesie en  zijn de meeste overheidsgebouwen en momumenten in Nederlandse stijl. Ben niet verbaast als je in het Nederlands wordt aangesproken.

Uitgaan in Jakarta

Jakarta wordt internationaal gezien als the place to be voor uitgaan. In Azie is dit welbekend. De reden is simpel, de meest trendy clubs, de meest gevarieerde outlets voor iedereen en aanvaardbare prijzen. Je zal je geen minuut vervelen!

Food

In Indonesie, maar vooral ook in Jakarta is eten een dagelijks thema. Dit hoort bij de cultuur. Met name de authentieke Indonesische keuken wordt wereldwijd gewaardeerd als een van de beste. Alles is beschikbaar en tegen goedkope tarieven, zo heb je al 10 satay stokjes voor 1 euro of een heerlijke nasi goreng voor 0.70 cent!

aarnaast kan je dag en nacht eten, het eten wordt letterlijk aan huis aangeboden. Je zal niets te kort komen.

De cultuur

De mensen in Jakarta zijn gastvrij en vriendelijk. Daarnaast is de stad extreem veilig te noemen voor Westerlingen. Mensen willen graag kort een praatje maken en kijk er niet van op als je zomaar wordt uitgenodigd voor een diner bij een familie thuis. Gedurende je stagetijd zal je zeker een keer de gelegenheid hebben om een huwelijk mee te maken met alle culturele ceremonisch.

Voor info, raadpleeg onze consultants