top of page
Zoeken
  • www.stageindonesie.nl

Jakarta & Bali, een wereld van verschil..

Jakarta en Bali zijn de enige prominente plekken in Indonesie welke er toe doen als het gaat over het opdoen van waardevolle werkervaring. Beide plekken zijn zeer uniek op hun eigen manier en vrijwel bij iedereen bekend in de wereld.


Jakarta;

Jakarta is de hoofdstad van Indonesie. De stad is de meeste bevolkte metropool van Zuid-Oost Azie. De stad is enorm in opkomst. Op ieder moment wordt er een nieuwe wolkenkrabber de grond uitgestampt. Het reflecteert de groei van de florerende economie. De melting pot van de vele Indonesische culturen. entevens het hart van het land.


Bij veel mensen is Jakarta niet bekend, de stad is geen toeristische trekplekpleister maar een hub en transfer city voor de meeste toeristen welke een dag of twee in de stad verblijven. Voor expats, studenten en stagiaires welke in Jakarta werken is het een compleet ander verhaal.


Jakarta is de stad om werk en leisure te combineren. Van 's werelds beste shoppingmalls tot de fantastische restaurants en uitgaansgelegenheden die Azie te bieden heeft.Daarnaast is Jakarta nog relatief goedkoop ten opzichte van andere metropolen in de wereld. Verder zijn de mensen zeer vriendelijk en openhartig. Dit maakt een verblijf in deze fascinerende stad zeer aantrekkelijk. In welke metropool kan je voor een paar honderd euro in het hart van de stad verblijven met westerse faciliteiten? Waar kan je om 2.00 uur het 's nachts een satay eten op straat? Minimarets zijn 24 uur per dag open en er is altijd leven in de brouwerij.

Wil je toch even ga dan naar de bergen in de omgeving of naar de witte stranden, pak dan in de morgen de trein of de boot en binnen 1.5 uur waan je je in een andere wereld.


Bali:

Een mooi stukje Indonesie. Alles is anders. Geen plek in Indonesie is zoals Bali..

Bali is wereldwijd bekend bij velen door de unieke cultuur, het mooie landschap en de vriendelijke mensen. Niet voor niets komen er jaarlijks miljoen toeristen naar Bali om dit fascinerende eiland te verkennen. De Hindoeistische waarden liggen diep geworteld in de Balinese samenleving. Bali gaat over Art, alles wat je ziet, voelt en soms zelfs ruikt indiceert de unieke Balinese leefwijze. Decoraties langs de weg, authentieke kleding van de lokale bevolking maar ook alle huizen zijn volgens de Balinese architectural wetgeving gebouwd. Ook mag het hoogste gebouw op Bali niet hoger gebouwd worden dan een cocosboom! Balinesen hebben vaak vrije dagen vanwege hun ceremoniele verplichtingen die ze dienen na te komen vanwege hun levensovertuiging, vanaf de geboorte tot hun sterven. Je kan er niet omheen.. Bali is uniek.


De werktempo ligt in Bali aanzienlijk lager dan in Jakarta, dit komt ook door de omgeving van het eiland ten opzichte van de buzzing city. Bali is een eiland en alles is zeer goed bereikbaar per motorfiets. Openbaar vervoer kennen ze echter amper. Westerlingen hebben Bali ondekt, al is er een duidelijk verschil tussen het toeristische zuiden waar alle faciliteiten te vinden zijn en het Noorden van Bali wat nog in ontwikkeling is. Je vind hier nog het onontdekte Bali.


Er is afgelopen jaar veel in Bali geinvesteerd, zo is er een nieuwe tolweg aangelegd in de zee en is een gloednieuw vliegveld in het Zuiden. Er lopen plannen voor een trein naar het noorden, een nieuw vliegveld in het noorden en tolwegen om ook het noordelijke deel van Bali beter bereikbaar te maken.


Voor hen die graag beide plekken willen beleven, een vlucht duurt net iets langer dan een trein retourtje van Amsterdam - Rotterdam..281 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page