top of page
Zoeken
  • internshipconsulting

Jokowi, een man van het volk


De vorige week ingezworen President Joko Widodo wordt gezien als de nieuwe hoop van Indonesie. Joko Widodo, in de volksmond ook wel Jokowi genoemd is de 7e president van het land sinds haar onafhankelijkheid in 1946. Hij wordt in veel opzichten vaak vergeleken met de Amerikaanse president Barack Obama. Een van de redenen is oa door de spontane en eenvoudige uitstraling van een leider die de taal van het volk begrijpt. Een man die de koe bij de hoorns vat en niet bang is impopulaire beslissingen te nemen in belang van het volk.

Als zoon van een lokale timmerman heeft hij zich afgelopen jaren bewezen door toonaangevend werk te leveren als burgemeester van Solo en DKI- Jakarta. Jokowi is overigens de eerste president welke geen militaire of politieke achtergrond heeft. Dit is een unicum in het vierde meest bevolkte land ter wereld. Hij heeft zich uitdrukkelijk verzet tegen de politieke elite en corruptie, deze lijn zal hij naar verwachting stug doorzetten tijdens de komende ambtsperiode.

Gedurende zijn tijd als gouverneur van DKI-Jakarta heeft hij maatregelen genomen welke direct zichtbaar zijn in het straatbeeld van de meest bevolkte metrool van Zuid-Oost Azie. Zo heeft hij gewerkt aan het aanleggen van parken, nieuwe wegen, het opknappen van koloniale gebouwen, de constructie van een ultra modern Light Rail en Metro systeem, het terugbrengen van vervuiling, geholpen bij de aanleg van kanalen en pijpleidingen en het introduceren van een gratis medical care systeem voor de minderbedeelden in deze miljoenenstad.

Jokowi, the pride of the new indonesia.jpg
flag indonesia

Gedurende zijn tijd als president van Indonesie hoopt Jokowi eerlijke politiek te bedrijven en het land internationaal op de kaart te zetten. Er zullen een aantal grote structurele veranderingen doorgebracht worden welke het volk van Indonesie direct zullen beinvloeden. Het keyword van dit nieuwe kabinet is WERK.

internationale diplomatie op niveau staat voor de president hoog in het vaandel. Een van de leden van zijn kabinet is Ibu Retno Marsudi, welke tot voor kort oud ambassadeur van Indonesie in Nederland was. De verwachtingen zijn meer dan ooit hoog gespannen om ook de enorme uitdagingen aan te pakken in de 3e democratie in de wereld. Zo hoopt de ambitieuze Jokowi op een economische groei van 7% komend jaar.

Jokowi staat voor efficiente non-bureaucratische systemen, het in stand houden van de sterke Indonesische cultuur, het afrekenen met het elitaire stelsel in de politek en niets anders dan eenvoud. Indonesie staat met Jokowi aan het begin van de mentale revolutie.

Selamat Berkerja Jokowi!

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page