top of page

STAGEVERZEKERING

In samenwerking met onze partner Covered Abroad bieden we een verzekeringspakket aan wat speciaal is afgestemd op jouw reisdoel.

Dit is belangrijk omdat je voor langere tijd naar het buitenland gaat en een reguliere reisverzekering vaak qua dekking ontoereikend is.

 

Je hebt de keuze uit 2 pakketten, waarbij je verzekerd bent voor de volgende zaken:

 

 • geneeskundige kosten; de limiet van EUR 250.000 of EUR 1.500.000 bepaalt de keuze van je pakket

 • tandheelkundige kosten

 • ongevallen

 • repatriering

 • baggage

 • aansprakelijkheidsverzekering tot een maximum van EUR 2.000.000,-.

 

Klik hier voor een complete dekkings overzicht van de 2 pakketten en de algemene voorwaarden.

 

Naast een passende dekking biedt de Covered Abroad verzekering de volgende voordelen:

* dag premies; je betaald alleen voor de dagen dat je daadwerkelijk in het buitenland verblijft, aantrekkelijk geprijsd vanaf slechts 93 cent per dag!

* optionele baggage en aansprakelijkheids verzekering, ook met dekking op je stage adres

* geen administratie kosten

* je verzekering kun je probleemloos op elk gewenst moment online verlengen.

* Coverage Abroad is volledig paperless! Op jouw persoonlijke Log-In pagina "My Insurance" kun je al jouw verzekerings documenten en relevante informatie raadplegen...

 

Klik hier om je jouw polis gemakkelijk samen te stellen en online af te sluiten. Je krijgt dan per email toegan tot jouw “My Insurance” pagina waar al jouw persoonlijke verzekerings doumenten staan. Zo raak je nooit meer je poliskaart kwijt, wel zo gemakkelijk.

Natuurlijk kun je op deze pagina ook eerst vrijblijvend de premie laten uitrekenen.

 

 

Tenslotte nog een aantal aandachtspunten qua verzekering:

 Zorgverzekering wel of niet aanhouden? Of je de Nederlandse ziektekostenverzekering stop kan zetten hangt af van een aantal factoren:

 

1) Hoe lang ga je weg?

Bij kort verblijf in het buitenland loopt de Nederlandse zorgverzekering in de regel gewoon door. Bij een langdurig verblijf (vaak langer dan 9 tot 12 maanden) wordt de Nederlandse zorgverzekering vaak (verplicht) stopgezet. Mede omdat het vanuit de gemeente verplicht is om jezelf uit te schrijven als je binnen 1 jaar 8 maanden of langer buiten Nederland verblijft. Ook als je betaalde werkzaamheden verricht in het buitenland, zal de zorgverzekering in Nederland moeten worden gestopt, zie ook punt 3.

 

2) Ga je naast je stage werken in het buitenland?

Indien 3 maanden of langer betaald werk wordt verricht in een ander land dan Nederland (buitenlandse werkgever, uitgeschreven uit NL), dan vervalt de verzekeringsplicht.  De verzekeringsplicht vervalt ook als je stage gaat lopen in een land waar men als werknemer wordt gezien ( = gebruik kunnen maken van sociale voorzieningen aldaar, en/of als vergoeding loon krijgen, en lasten afdragen.

 

3) Aandachtspunten?

De zorgverzekeraar is de uitvoerende instantie. Zorg dat je de correspondentie met je zorgverzekeraar via email bevestigt krijgt, zodat je hier later op terug kan vallen indien nodig.

 

Waarom een (extra) reisverzekering?

Naast het regelen van een leuke stage, is het van belang de verzekering goed te regelen, zodat je bij problemen goed geholpen wordt. Met een voor stages geschikte reisverzekering zijn veel belangrijke zaken GOED geregeld. Denk hierbij aan medische kosten (eventueel aanvullend op een Nederlandse zorgverzekering), spoedeisende tandheel-kundige kosten, overkomst familie bij ongeval/ernstige ziekte, repatriëring, reisbagage, ongevallen, opsporing en reddingskosten, terugreiskosten naar Nederland ivm familie-omstandigheden (denk bijvoorbeeld aan overlijden van een opa of oma) en particuliere aansprakelijkheid.

Vakk gelden er verzekerings eisen vanuit de visumwetgeving. Zo vereist Australie dat je een minimale dekking van 2.000.000 australische dollars hebt qua wettelijke aansprakelijkheid.

Het is belangrijk om na te gaan wat de dekking is van de Nederlandse zorgverzekering, als deze doorloopt. Vaak is er maar beperkte dekking, zodat het verstandig is om dit in de reisverzekering bij te verzekeren. Daarnaast zijn de hiervoor genoemde onderdelen NIET gedekt bij de zorgverzekering. Het is dus ook als je zorgverzekering doorloopt belangrijk om aanvullend een goede reisverzekering af te sluiten.

Bijna alle buitenlandse bedrijven willen voor aanvang van een werkperiode een bewijs van verzekering ontvangen. Mocht je een verzekering via Stage Indonesie hebben afgesloten dan regelen wij dit direct, omdat wij de zekerheid hebben dat de verzekering goed geregeld is.

Zorg dus dat je voor je aankomst in buitenland een geldige en goed dekkende verzekering bezit en de polis hebt doorgegeven aan Stage Indonesie. Zo kunnen wij jou, als het nodig is, zo goed mogelijk ondersteunen.

Dus let op de volgende punten:

 

 • Is de vergoeding voor medische kosten bij ziekte/ongeval wel voldoende?

 • Is de hulp en vergoeding van de terugvlucht naar Nederland (en terug naar de bestemming) bij ernstige familie-omstandigheden goed geregeld?

 • Is repatriëring naar Nederland in geval van jouw ziekte of ongeval goed geregeld?

 • Kan je familie overkomen als je ernstig ziek wordt of een ongeval krijgt?

 • Hoe lang mag je van de verzekering maximaal aaneengesloten buiten Nederland verblijven?

 

Mocht je nog vragen hebben omtrent je verzekering in het buitenland neem dan gerust contact met ons op.

bottom of page