top of page

 

Een stage aan de andere kant van de wereld is een hele onderneming. Uw kind loslaten is daarom een moeilijke beslissing. Daarom heeft Stage Indonesie een speciale sectie voor ouders van de onze studenten. Indonesie is een mooi land met vriendelijke openhartige mensen en sterk groeiende economie. Een ideale plek voor studenten om stage te lopen.

 

 

Wat is het voordeel voor uw zoon/dochter stage te lopen in Indonesie?

 

- Het opdoen van een waardevolle praktijkervaring;

Het werken in een andere cultuur geeft een volledig nieuwe dimensie aan de cv van de student. Verder kan de student de theorie zo goed mogelijk proberen in de praktijk te brengen. Indonesie is een van de sterkst groeiende wereld economieen van het moment. Uw zoon/dochter heeft de kans een wereldwijd netwerk op te bouwen en zichzelf op alle vlakken te ontwikkelen.

 

- Uw zoon/dochter heeft een absolute pre op de nationale en internationale Arbeidsmarkt;

In deze tijden is het belangrijk je als student te onderscheiden op de arbeidsmarkt. Een toekomstige werkgever pikt er makkelijk de studenten uit welke internationale ervaring hebben en het left gehad hebben deze stap te ondernemen.

 

- Aanpassingsvermogen in een andere cultuur

Een student laat aan een toekomstige werkgever zien dat hij/zij zich kan aanpassen aan andere omstandigheden en werkmethodes. Dit is voor de meeste studenten een eye-opener. De student leert van een andere cultuur en kan deze inzetten. Een verbreding van de mindset. Ook in het zakendoen geeft dit een groot voordeel en het is makkelijk een connectie te maken.

 

- Zelfstandigheid

Een student die in het buitenland stage loopt en op zichzelf woont laat zien dat hij/zij zelfstandig is. Dit komt ook terug in de werkzaamheden op de stage. Er wordt van de student verwacht dat hij zich zelfstandig opstelt. Uw zoon/dochter zal met 100% zekerheid een stuk zelfstandiger thuiskomen in Nederland. 

 

- Relativateringsvermogen.

Uw zoon/dochter leert te relativeren en kleinere zaken te waarderen. Achteraf kan een goed vergelijk gemaakt worden tussen het leven in Nederland en Indonesie. Dit geldt voor normen en waarden en het ervaren van het dagelijks leven. Uw zoon/dochter is een beleving rijker.

 

 

 

Veiligheid:

Indonesie is een veilig land vergeleken met veel andere westerse landen. De bevolking is over het algemeen zeer vriendelijk en open. Criminele activiteiten komen hier weinig voor. Desalniettemin vragen we onze studenten altijd voorzichtig te zijn en het gezonde verstand te gebruiken. Wij geven adviezen aan studenten welke plekken ze het beste kunnen mijden of waar extra voorzichtigheid geboden wordt.

 

 

Medische hulp:

Een student kan geen stage lopen in het buitenland als hij/zij geen additionele internationale stage of medische zorgverzekering heeft. De student heeft altijd een emergency card in zij/haar portomonee met alle belangrijke nummers. Deze krijgt de student van Stage Indonesie. Mocht er iets gebeuren dan kan de student of omringende mensen altijd contact opnemen met de nummers op de kaart.  Er zijn een aantal ziekenhuizen welke we adviseren in Jakarta en Bali. Deze staan op de emergency kaart maar ook in de belangrijke nummer sectie op onze site. Deze ziekenhuizen hebben ook een contract met de meeste Nederlandse zorgverzekeringen. Wij adviseren dit altijd kort na te vragen voorafgaand aan de stage.

 

 

Hoe staan wij uw zoon/dochter bij voorafgaand als gedurende de stage?

- Een Nederlands contactpunt voor uw zoon/dochter in Indonesie;

- Stage Indonesie staat voor de persoonlijke ontwikkeling van studenten, zowel gedurende en na de stage. 

- Wij komen studenten opzoeken op de stageplek gedurende de stage.

- We staan te allen tijde klaar. Uw zoon/dochter wordt opgehaald van het vliegveld en de eerste dag

  geintroduceerd worden.

Mochten er calimiteiten optreden, dan is Stage Indonesie de eerst partij met wie studenten of het bedrijf contact opnemen.

  Er is Nederlandse hulp waarop hij/zij kan bouwen. Zo zorgen wij ervoor dat de student altijd een emergency kaart op zak

  heeft met onze contactgegevens. Verder hebben wij de volledige contactgegevens van de ouder(s) en mentor ter

  beschikking.

- Stage Indonesie geeft een speciale sectie welke studenten voorbereid op alle mogelijke zaken, van medicatie

  tot cultuur en van transport tot waar de student kan sporten. Het is onze taak uw zoon/dochter zo volledig mogen in te 

  lichten.

- Wij komen geregeld langs om te kijken hoe uw zoon/dochter zich ontwikkelt. Hij/zij krijgt dan dan een eerlijk

  advies waar hij/zij iets aan heeft in de toekomst.

 

 

 

Voor meer informatie over een praktische zaken, mail naar hr@stageindonesie.nl met als onderwerp Info voor Ouders, wij nemen dan graag contact met u op.

 

 

 

VOOR OUDERS

 

bottom of page