COVID-19

Image by Martin Sanchez

INFORMATIE UPDATE

Covid 19 houdt de wereld al maanden bezig, zo ook in Indonesie. 

Het is daarom van belang dat je goed bent ingelicht over de laatste ontwikkelingen.

 

In hoeverre heeft covid-19 invloed op stage lopen in Indonesie, waar moet ik mee rekening houden en hoe gaat men in Indonesie om met de bestrijding van de verspreiding van dit corona virus, kom ik indonesie wel in en hoe kan ik me hierop voorbereiden?

Image by André Ravazzi
Image by Tai's Captures
Personal Hygiene
Image by Erik Mclean
Image by Branimir Balogović

WAT IS ER TE MERKEN VAN COVID -19 IN INDONESIE?

Het straatbeeld in Indonesie is veranderd net als in veel andere delen van de wereld. Sinds februari 2020 zijn er maatregelen genomen door de overheid.

 

Het is inmiddels verplicht om in het publieke domein een mondkapje te dragen en afstand te bewaren in publieke plekken. Overheidsinstanties zijn weer geopend.

Verder wordt op veel plekken uitgebreid gecontroleerd bij binnenkomst van een buurt. Grote evenementen en bijeenkomsten zijn tijdelijk verboden. Dit gebeurt door buurthoofden en politie.  Veel toeristische spots zijn lange tijd gesloten geweest. Inmiddels zijn op dit moment weer plekken weer open.

Woman with Paper Mask

 SAFETY FIRST 

Image by Katie Moum

2021

VISUM AANVRAAG

Visumaanvragen kunnen gedaan worden onder voorwaarden.. De overheid is selectief en probeert middels beperkte toegang verspreiding van het virus te voorkomen.

Visumaanvragen zijn mogelijk onder aangepaste voorwaarden.  Zo van iedere student benodigd zijn welke in het Engels aantoont dat je corona - negatief getest  bent. Deze test  is max. 3 x 24 uur  geldig en bij aankomst zal je nog een test ondergaan. Verder zal je 3 dagen verplicht quarantine gaan. Je dient gevaccineerd te zijn.

AIMING FOR
THE BETTER NORMAL