VISUM

Stageperiode

Visa Type

Dit zijn de visa type welke we aanvragen voor een stage ogv de geldende informatie van immigratie in Indonesie;

 

Social cultural 

 

 

 

Visa zaken zijn zeer belangrijk. Het gaat over je eigen veiligheid. 

 

Een Social Budaya/sociaal cultureel visum (index- 211 visa) is het correcte visum voor een aanvraag.

Heb je hier vragen over, bel gerust de Indonesische authoriteiten.

 

 

 

 

Verantwoordelijkheden:

De enige autoriteit om een visum te verlengen ligt geheel in handen van de Indonesische immigratiedienst. Stage Indonesie volgt de  wetgeving en iedere tussentijdse verandering ligt buiten de verantwoordelijkheid van Stage Indonesie. Stage Indonesie zal te allen tijden een beslissing van de immigratiedienst in Indonesie en de ambassade te respecteren ahv de geldende immigratie wetgeving.

 

De student krijgt advies op grond van de bindende wetgeving (Law no. 6/2011) en ministeriele regelingen.

 

 

Iedere visum verlenging bij immigratie in het regiokantoor in de buurt waar de student verblijft kan verschillende voorwaarden stellen en verschillende documenten kunnen hiervoor benodigt zijn.

 

TOELICHTING

​De visumprocedure voor Indonesie vergt  tijd en energie als je er niet mee bekend bent.

 

Social cultural  (sosial budaya)  index. 211

 

De immigratiedienst adviseert voor internationale studenten welke korter dan 6 maanden stage willen lopen in Indonesie. Het visum is geldig tm 180 dagen  (+/-) 6 maanden, MAAR dient tussentijds verlengt te worden. Iedere verlengingen vind plaats op het lokale immigratiekantoor in Indonesie in de buurt waar jij woont.

 

Binnen 60 dagen vindt de eerste verlenging plaats, daaropvolgend iedere 30 dagen tot de duur van 180 dagen (+/-) 6 maanden.  Onze visa consultants zullen deze verlengingen uitvoeren in Indonesie aangezien vertrouwelijke juridische bedrijfsdocumenten overlegd dienen te worden van de stagebedrijven en om studenten niet bloot te stellen aan de Indonesische autoriteiten.  Iedere visumverlenging brengt apart extra kosten met zich mee.

 

Wat houdt het sponsorschap in?

Een sponsorschap is benodigd voor het lopen van een stage. Dit houdt in dat de stageorganisatie of afgegevaardigde jou uitnodigt verantwoordelijk is voor jou gedurende de tijd dat je in Bali of Jakarta stage loopt.

 

Geldige duur van het Social Budaya Visum

Op het plakaat in je paspoort staat 60 dagen geldigheid, het visum is echter verlengbaar bij immigratie tot de max. duur van 180 dagen.

 

 

       60 dagen        30 dagen         30 dagen         30 dagen          30 dagen

 

 Aankomst           1e                   2e                  3e                    4e                Exit Indonesie

                                  verlenging         verlenging           verlenging           verlenging        

 

 

Je wilt na mijn stage op vakantie in Indonesie, kan dat?

​Het stagevisum geeft je de mogelijkheid op stage te lopen in Indonesie. Vaak is het geen probleem voor het organisatie je kort vakantie te hebben gedurende of na je stage, maar het is belangrijk om dit te vragen aan de organisatie. De sponsor staat namelijk garant voor je verblijf. Wil je l langer dan 3 weken vakantie hebben na je stage, dan adviseren we dat je kort het land uit te gaan en terug te komen met een Visa On Arrival welke op het vliegveld in Jakarta of Denpasar verkrijgbaar is. Dit is speciaal voor vakantiedoeleinden. Laat daarom vooraf je planning weten mbt vakantie.

Social cultural visum is een Single entry visum:

Single entry visum houdt in dat als je Indonesie verlaat dit visum niet meer geldig is.

 

Wat kan en mag absoluut niet?

 

Stage lopen met een visa on arrival is niet toegestaan, Een visa on arrival is uitsluitend voor toeristische doeleinden.

Lees de F.A.Q. voor de benodigdheden voor de aanvraag van een social budaya visum. 

 

Voor verdere vragen, twijfel niet en stuur een mail naar hr@stageindonesie.nl