top of page

STAGE

VISUM

Image by ekoherwantoro

INFORMATIE OVER VISUMAANVRAAG

Om stage te lopen in Indonesie heb je een stage visum nodig. Een visum wordt verleend door de Indonesische overheidsautoriteiten. Dit stagevisum geeft je de mogelijkheid om voor maximum 180 dagen (+/- 6 maanden) in Indonesie te verblijven met max.2 tussentijdse verlengingen uitgevoerd door ons team op het immigratiekantoor.

 

LET OP! Het is niet toegestaan met een toeristenvisum stage te lopen en er staan hoge boetes op als immigratie een bezoek brengt aan je stagebedrijf voor een spot check. Een vakantievisum is voor vakantie doeleinden, niet voor stages.

BELANGRIJKE ZAKEN

VISUM ALGEMENE INFO

Stage Indonesie baseert informatievoorziening op grond van de laatste juridische informatie verleend door Indonesische autoriteiten en immigratie wetgeving No. 6/2011. Legaliteit staat boven alles, het is daarom van belang dat je met de correcte vergunning stage loopt. 

 Wij helpen jou met advies over de meest praktische & snelle methode.

 

VISUMPROCEDURE

Er zijn kosten verbonden om onder stagedoeleinden in Indonesie te mogen verblijven.

Een stagevisum is 180 dagen vanaf de dag van binnenkomst geldig mits het in Indonesie verlengd wordt bij de Indonesische immigratiedienst. Word het visum tussentijds niet verlengd dan is het slechts 60 dagen geldig.
 
Het aantal visumverlengingen is afhankelijk van de duur van je verblijf. Een verlenging vindt plaats binnen 60 dagen vanaf moment van aankomst en kan maximaal 2 keer verlengd worden.

Iedere verlenging zal altijd worden uitgevoerd door de Stage Indonesie consultenten in Jakarta of Bali. Bedrijven willen dat dit proces van A-Z professioneel wordt uitgevoerd door onze consultenten zonder enige risico's.

Deze kosten zijn voor de aanvraag bij de ambassade voor 60 dagen + voor de verlengingen om tot 180 dagen in Indonesie te verblijven.

Adviezen zijn onderhevig aan de laatste ontwikkelingen van Indonesische overheidsauthoriteiten. De visum regulering wordt geregeld aangepast aan de hand van de ontwikkelingen omtrent covid-19. Je wordt hierover ingelicht op het moment van aanvraag.
 

VISUMKOSTEN

Visumkosten dienen als kosten om in een land te verblijven. Deze kosten zijn bedoeld voor overheidsdoeleinden. Dit is de meest recentelijke informatie.
Je hebt als student te maken met 2 kosten.

1. Visa aanvraag - (met doeleinde: STAGE) - de uitnodigende partij dient een groot aantal confidentiele documenten te overleggen om online in het immigratie systeem een aanvraag te doen om jou uit te nodigen en verantwoordelijk te zijn voor jou gedurende je verblijf hier in Indonesie. (geldig voor 60 dagen bij aankomst in Indonesie met het stagevisum) *
Kosten 350 euro2. Visumverlengings & processing kosten welke door ons gedaan worden in het betreffende immigratiekantoor in Indonesie. Iedere 60 dagen.
 250 euro per verlenging (per 60 dagen verlenging)

*Informatie:

Tarieven zijn onderhevig aan veranderingen en aanpassingen van  Indonesische visum regulering en valuta fluctuaties.
 

DOCUMENTATIE*

Dit is de officiele informatie die de indonesische overheid vereist.
- Laat zien dat je studeert middels een bewijs van inschrijving

- Getekend stageovereenkomst tussen opleiding, jou en bedrijf
- Geldig paspoort min. 12 maanden geldig bij moment van binnenkomst
- Je hebt meer dan 6 lege pagina's in je paspoort
- Retour Vliegticket binnen max. 180 dagen bij moment van binnenkomst in Indonesie met het stagevisum
- Pasfoto 3 x 4 cm met witte achtergrond
- Internationale Verzekering voor de duur van je verblijf
- Ondertekening van 3 Verklaringen voor Indonesische autoriteiten
- Covid-19 Vaccinatie(s) is een must om het land binnen te komen
- Aantoonbaar bewijs dat je min. 2.000 USD op je rekening hebt


* Deze informatie is op dit moment geldig en kan ieder moment veranderen.


 

Sand%20in%20an%20hourglass_edited.jpg

DURATIE

Totaal Max. 180 dagen
1e 60 dagen: daarna 1e verlenging
2e 60 dagen: daarna 2e verlenging
3e <60 dagen: exit Indonesie


Aanvraag visum: 2 weken gemiddeld
(zonder vakantiedagen) geldig voor de eerste 60 dagen
Verlengingen: per verlenging 2 weken 
Verlenging gebeurt volgens Indonesische wetgeving niet eerder dan 2 weken voor de vereiste verlengdatum

 

Image by ConvertKit

BELANGRIJK!

Wetgeving en overheidsmaatregelen zijn onderhevig aan veranderingen en beschikbare informatie in het publieke domein verspreid door de Indonesische overheidsinstanties. Alle informatie gepubliceerd op deze website is op grond van informatie van de Indonesische overheid die op dat moment gepubliceerd is. Aan visum informatie op deze site kunnen geen rechten ontleend worden. Voor meer informatie vraag daarom altijd de laatste updates van onze consultenten welke gespecialiseerd zijn in de aanvraag en verlenging van stagevisums.  

bottom of page