STAGE

VISUM

Image by ekoherwantoro

INFORMATIE OVER VISUMAANVRAAG

Om stage te lopen in Indonesie heb je een stage visum nodig. Een visum wordt verleend door de Indonesische overheidsautoriteiten. Dit stagevisum geeft je de kans om voor maximum 180 dagen (+/- 6 maanden) in Indonesie te verblijven. 

BELANGRIJKE ZAKEN

Aanvraag procedure
Aanvraag procedure
press to zoom
Visum kosten
Visum kosten
press to zoom
Duur van het proces
Duur van het proces
press to zoom
Documenten
Documenten
press to zoom

VISUM ALGEMENE INFO

Stage Indonesie baseert informatievoorziening op grond van de laatste juridische informatie verleend door Indonesische autoriteiten en immigratie wetgeving No. 6/2011. Legaliteit staat boven alles, het is daarom van belang dat je met de correcte vergunning stage loopt.

De Indonesische ambassade is gevestigd in vrijwel alle landen van de wereld, zo ook in Nederland. Iedere ambassade heeft echter een andere regelgeving en documentatie die benodigd voor een succesvolle aanvraag. Wij helpen jou met advies over de meest praktische & snelle methode.

VISUMPROCEDURE

Er zijn kosten verbonden om onder stagedoeleinden in Indonesie te mogen verblijven.

Een stagevisum is 180 dagen vanaf de dag van binnenkomst geldig mits het in Indonesie verlengd wordt bij de Indonesische immigratiedienst. Word het visum tussentijds niet verlengd dan is het slechts 60 dagen geldig.

 

Het aantal visumverlengingen is afhankelijk van de duur van je verblijf. Een verlenging vindt plaats binnen 60 dagen vanaf moment van aankomst en kan maximaal 4 keer verlengd worden.

Iedere verlenging zal altijd worden uitgevoerd door de Stage Indonesie consultenten in Jakarta of Bali. Bedrijven willen dat dit proces van A-Z professioneel wordt uitgevoerd door onze consultenten zonder enige risico's.

Deze kosten zijn voor de aanvraag bij de ambassade voor 60 dagen + voor de verlengingen om tot 180 dagen in Indonesie te verblijven.

Adviezen zijn onderhevig aan de laatste ontwikkelingen van Indonesische overheidsauthoriteiten. De visum regulering wordt geregeld aangepast aan de hand van de ontwikkelingen omtrent covid-19. Je wordt hierover ingelicht op het moment van aanvraag.

VISUMKOSTEN

Visumkosten dienen als kosten om in een land te verblijven. Deze kosten zijn bedoeld voor overheidsdoeleinden. 
Je hebt als student te maken met 2 kosten.

1. Visa aanvraag + sponsorschapskosten (geldig voor 60 dagen bij aankomst in Indonesie met het stagevisum) * Kosten 350 euro


2. Visumverlengings & processing kosten welke door ons gedaan worden in het betreffende immigratiekantoor in Indonesie.
70 euro per verlenging

* Je kan een visum aanvragen in het land waar je officieel verblijft of studeert. Uitzonderingspositie geldt voor aanvragen in Singapore, Bangkok en Kuala Lumpur war je als niet ingezetene een visum aanvraag mag doen.

DOCUMENTATIE

- Laat zien dat je studeert middels een bewijs van inschrijving
- Getekend stageovereenkomst tussen opleiding, jou en bedrijf
- Geldig paspoort min. 12 maanden geldig bij moment van binnenkomst
- Je hebt meer dan 6 lege pagina's in je paspoort
- Retour Vliegticket binnen max. 180 dagen bij moment van binnenkomst in Indonesie met het stagevisum
- Je kan aantonen dat je meer dan 2.000 USD hebt dan wel de laatste 3 maanden inkomsten hebt ontvangen.

- Betreffende documenten vanuit het bedrijf (regelen wij)

 

Sand%20in%20an%20hourglass_edited.jpg

DURATIE

Het is van belang dat je zekerheid hebt bij de aanvraag van je visum. Er zijn diverse methodes die dit mogelijk maken, van express 1 werkdag ( met additionele kosten) tot een procedure van een aantal werkdagen. Informatie omtrent duratie is oa afhankelijk van vakantiedagen. De visum afdeling van en een ambassade is niet geopend in het weekend, er worden dan geen werkzaamheden verricht. Vraag onze specialisten voor meer informatie 

Een visumverlenging in Indonesie duurt gemiddeld 2 weken. Deze worden achter en elkaar uitgevoerd door onze staff.

Image by ConvertKit

BELANGRIJK!

Wetgeving en overheidsmaatregelen zijn onderhevig aan veranderingen en beschikbare informatie in het publieke domein verspreid door de Indonesische overheidsinstanties. Alle informatie gepubliceerd op deze website is op grond van informatie van de Indonesische overheid die op dat moment gepubliceerd is. Aan visum informatie op deze site kunnen geen rechten ontleend worden. Voor meer informatie vraag daarom altijd de laatste updates van onze consultenten welke gespecialiseerd zijn in de aanvraag en verlenging van stagevisums.