OVER BALI

Beli is qua oppervlakte de kleinste provincie van Indonesie.  Het eiland telt meer dan 4,2 miljoen inwoners en is wel bekend  als een eiland met een authentieke Hindoe cultuur, eeuwenoude tempels, prachtige natuur en de vriendelijke locale bevolking.  Bali onderscheidt zich met een geheel eigen cultuur welke je nergens ter wereld  zult vinden. Niet voor niets bezoeken jaarlijks miljoenen toeristen deze droomlocatie.

BALI
 Bali kent vele gezichten. Het toeristische zuiden, het kalme midden gedeelte en het nog onontdekte noordelijke gedeelte. De bevolking is vriendelijk en leeft volgens het 'karma' principe. De criminaliteit is voor internationale standaarden laag te noemen en de prijzen zijn aantrekkelijk voor iedere bezoeker van dit eiland. Naast Bahasa Indonesie kent Bali een eigen dialect wat door vrijwel iedere Balinees gesproken wordt

Over Bali

Bali heeft vele tempels en iedere dag worden de goden vereert dmv offers en dankgebeden. Mensen in Bali hebben daarnaast vaak dezelfde voornaam. Het verschil tussen man en vrouw wordt gekenmerkt door I en Ni voor de naam. Zo is Wayang, Gede, Made, Komang of Ketuk veelvoorkomende namen in Bali. Dit geeft binnen de familie de rangorde in leeftijd weer. Daarnaast zijn er net als in de rest van Indonesie nog Nederlandse gebouwen terug te vinden, met name in Denpasar. Public transport is er praktisch niet In Bali. Internationale bezoekers verplaatsen zich met de scooter of een auto welke prima op maandelijks gehuurd kan worden.

Leisure Activiteiten 

Bali is een relatief klein eiland met enorm veel natuurlijk rijkdom op een kleine afstand. Binnen een paar uur ben je van zuid tot noord. De meren, vulkanisch gebergte, stranden en de adembenemende rijstvelden maken Bali een fantastische bestemming. Verder zijn er veel locale reisaanbieders en adventure tours welke je de mogelijkheid geven meer van dit prachtige eiland te zien.

Uitgaan in Bali

Bali voldoet aan de internationale standaarden als het gaat om uitgaan. Trendy Clubs en Internationale hotels zijn vertegenwoordigd en er is vertier voor iedereen van toeristen in Kuta tot de top-end in Seminyak. De entertainment industrie is een van de motors van Bali. Bijna iedere maand is er wel een top DJ in Bali te vinden.

Food

Bali is foodheaven zonder grenzen, alle keukens zijn vertegenwoordigd. Er is dan ook geen student die zelf in de keuken staat. Zo zijn er menu's in Bali welke alleen in Bali te vinden zijn en nergens anders in Indonesie. Probeer de Satay Babi of Babi Kecap op de lokale marktjes.. Stel je open en laat je verrassen!

De cultuur

Bali heeft een sterke eigen cultuur, dit is overal in terug te zien. Van de kleding van de locale mensen tot het locale straatbeeld. Verder hebben de Balinesen praktisch iedere week ceremonies, de zogenoemde Upacara en is de locale bevolking verplicht een bijdrage te leveren om deze in stand te houden.

Voor info, raadpleeg onze consultants