04

Welke documenten zijn nodig voor de aanvraag van een social budaya visum?

1.  Je hebt een scan van jouw geldig paspoort  (met een geldigheid langer dan 6 maanden vanaf  de datum van aanvraag) met minimaal lege 6 pagina's;​

2.  Pasfoto


3.  Je vult het immigratie aanvraag formulier in.


4.  Je hebt een geldig vliegticket met heen- en terugvlucht.

 

5. Je neemt de documenten mee die je van ons verkrijgt.

 

6. Contract + bewijs van inschrijving

   

Deze documenten stuur je ons per mail naar hr@stageindonesie.nl​.

05

Hoe zit het met stagevergoedingen?

De Indonesische arbeidswetgeving (Law.13/03) verbiedt  uitdrukkelijk om bedrijven en organisaties een uitkering/salaris te laten uitkeren aan stagiaires.  Alleen een lunch is toegestaan. Daarnaast zien werkgevers een stageplek als een service voor studenten welke ervaring willen opdoen in hun onderneming.  Jij krijgt de kans om praktijkervaring op te doen en het bedrijf voorziet je van de nodige begeleiding. 

06

Is een verblijf in Indonesie veilig?

 

Indonesie kan gezien worden als een relatief veilig land met warme en open mensen. De filosofie is dat je meer geeft dan je neemt.. Vergeleken met Nederland is Indonesie over het algemeen een gastvij land waar positief tegen Nederlanders wordt aangekeken. Desondanks is het altijd goed om niet onzorgvuldig te zijn en de regels en etiquetten van het land te respecteren.

Wat is het prijsniveau in Indonesie?

Producten zijn in Indonesie zijn gemiddeld  3 keer goedkoper dan in Nederland.  Ook het verschil tussen Bali en Jakarta is niet noemenswaardig te noemen.  Alles is uiteraard afhankelijk van je persoonlijke levensstandaard. Houd rekening met een uitgavepatroon van tussen 400-500 euro per maand incl. accommodatie, maar alles hangt uiteindelijk af van je persoonlijke uitgavenpatroon.

08

09

Afmelding/cancellation

Stage Indonesie brengt geen kosten in rekening voor inschrijvingen. De student betaalt pas wanneer wij een geschikte plek leveren. Daarom mag een student tot het moment van introductie met de stageorganisatie een stage kostenloos annuleren. Wanneer een student zelf de activiteiten van de stagezoektocht annuleert na een door ons ingestelde introductie-sessie met het stagebedrijf, ongeacht de reden, brengen wij 45 euro admin cancellation costs in rekening ter compensatie van de gemaakte admin kosten. Na stagecontract ondertekening en betaling van de factuur geldt geen refund voor een gedeelte dan wel het totale factuur bedrag wanneer een annulering plaatsvindt door een van de partijen in het ondertekende stagecontract.

Is eten op straat veilig?

In Indonesie is eten op straat een begrip, denk aan nasi goreng, nasi uduk, gado gado, saté of bakso soep bijvoorbeeld. Dit is gebruikelijk  want het sociale leven speelt zich vooral buiten af.  Het aangeboden voedsel ziet er vaak heerlijk uit.  Deze gerechten heb je dan  al voor 1-2 euro per portie. Ondanks alles adviseren we studenten echter voedsel te benuttigen in een omgeving waar waarde wordt gehecht aan de voedselveiligheid. Daarbij is een gezond verstand van belang. Wel moet extra gelet moet worden op vlees, vis, groente en fruit producten.  Deze zijn immers niet lang houdbaar Mocht je besluiten hier geen gebruik van te maken, geen zorgen, er zijn tal van restaurants.

10

Verlengingen social cultural visa in Indonesie

Je social cultural visa is geldig voor de totale duur van 180 dagen (6 maanden). Het visum geeft je de mogelijkheid vrijblijvend de eerste 60 dagen na de dag van aankomst in Indonesie te verblijven. Verblijf je langer dan 60 dagen, dan volgt iedere maand een verlenging tot de maximale duur van 6 maanden. Dit is afhankelijk van hoelang je in Indonesie stage loopt. Iedere verlenging wordt professioneel uitgevoerd door Stage Indonesie. Dit is ook van te voren zo gecommuniceerd richting het stagebedrijf en niet voor niets.  

We nemen dit zeer serieus en laten dit niet te wensen over. Aan de verlenging zijn kosten verbonden + de processing kosten. Er wordt door ons personeel meerdere bezoeken gebracht aan immigratie per verlenging om mogelijke zorgen van jou en het bedrijf weg te nemen en alle documenten moeten in orde gemaakt worden door ons om te worden ondertekend door het bedrijf. De vertrouwelijke documenten die aan Stage Indonesie toevertrouwd worden zijn voorbereid voor een succesvolle verlenging.

 

11

Hoe is het vervoer in Indonesie geregeld?

Wij adviseren studenten in Jakarta gebruik te maken van taxi, motortaxi (Ojek) of bus (Transjakarta).

De prijzen varieren. Zo is het standaard taxi meter starttarief van een taxi niet meer dan 0,50 eurocent en 0,10 cent/km. Dit is ongeveer gelijk aan de motortaxi tarief. Met een tarief van 0,30 eurocent kan je naar je bestemming binnen het busnetwerk.

 

Voor Bali maken al onze studenten gebruik van een eigen scooter/motor. Je kan deze prima bij een van onze contacten huren voor een goedkoop tarief, deze wordt dan tevens op je accommodatie afgeleverd als je arriveert in je accommodatie. Je betaalt maandelijks en je kan je prima verplaatsen over het hele eiland. Daarnaast is je tank al vol voor nog geen 1,50 euro. hiermee dan je prima meer dan 100 km afleggen.

F.A.Q./Veel gestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen van zaken die je moet weten. Heb je desondanks nog andere vragen of zijn er onduidelijkheden mail deze dan naar hr@stageindonesie.nl

Wat zijn de voorwaarden om stage te lopen?

Om stage te lopen in Indonesie is het van belang dat je aan de volgende voorwaarden voldoet:
Je bent minimaal 18 jaar en bent aangemeld bij een opleidingsinstituut in Nederland tot binnen 3 maanden na afstudeerdatum.
• Je zoekt een stageplek voor een periode van 2 maanden of meer;  
• Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal;
• Je bent gedurende stage verzekerd tegen ziektekosten, ongevallen en aansprakelijkheid.

Hoe lang duurt het regelen van een stage?

Om je geschikte stage voor te leggen heeft Stage Indonesie  1 week- 2 weken nodig. Dit komt door ons grote aanbod en netwerk in Bali en Jakarta. Om formaliteiten af te ronden is ook een week nodig. Dit is afhankelijk van de opleiding.

Voor welk visum kom ik in aanmerking als stagiair?

Wij helpen je met het verkrijgen van je visum. De Indonesische wetgeving bepaalt dat Nederlandse studenten  stage/training kunnen lopen in Indonesië onder een social budaya visum.  De stageorganisatie zal dan als sponsor optreden wat niets anders betekent dan dat zij verantwoordelijkheid dragen voor je verblijf in Indonesië. Voor een social budaya visa is in beginsel 60 dagen geldig waarna het iedere 30 dagen verlengd dient te worden bij de immigratiedienst in Indonesie.

01

02

03

07